Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Παρασκευή 1η Ιουλίου στις 7μ.μ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ
τηλ. 2310268673 κιν. 69774
  
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ  ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες
Όλοι βλέπουμε τις εξελίξεις που δρομολογούνται  στην  επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ όχι μόνο από το μπαράζ δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν, τις  συζητήσεις μέσα στα καταστήματα και από διευθυντικά στελέχη, τη συνεχή έλλειψη βασικών εμπορευμάτων σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας, τα άδεια ράφια  (η κεντρική αποθήκη είναι άδεια)  η έλλειψη αντικειμένου εργασίας,  το σύνηθες φαινόμενο καθαριότητας και επιδιορθώσεων, την καθυστέρηση και την τμηματική καταβολή της μισθοδοσίας μας.
Δεν  υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ή ενημέρωση από την εργοδοσία, ενώ βομβαρδιζόμαστε  από πληροφορίες για πιθανή ένταξη της εταιρείας σε κάποιο άρθρο ¨εξυγίανσης¨ ή πτώχευσης, όπως το άρθρο 99 ή το 106β, η για πιθανές συμφωνίες με προμηθευτές, επιχειρηματίες.
 Όλοι ξέρουμε καλά ότι οι ανταγωνισμοί που κορυφώνονται στον κλάδο του εμπορίου και όχι μόνο, οι συμφωνίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις, τα ιδιωτικά συμφωνητικά με προμηθευτές, οι δανειοδοτήσεις της εταιρείας, αφορούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και στο βωμό της κερδοφορίας τους, θυσιάζουν τα δικαιώματα μας, δεν υπολογίζουν  τους χιλιάδες εργαζόμενους στην επιχείρηση.

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι
Εμείς οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ που πληρώσαμε με αιματηρές θυσίες την ανάπτυξη της εταιρείας και τα χρόνια της υψηλής κερδοφορίας  και την εποχή της κρίσης,  σήμερα   αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, η ομαλή καταβολή των μισθών, τα εργασιακά δικαιώματα μας και όχι οι ανταγωνισμοί των επιχειρηματικών ομίλων που έχουν στήσει χορό στις πλάτες μας, στο άγχος και την αγωνία μας για το αύριο.
Δεν είναι ώρα για μοιρολατρία.  Έχουμε πείρα  δεν περιμένουμε «το μάνα εξ ουρανού». Κανείς εκτός από εμάς τους ίδιους δεν μπορεί να υπερασπίσει τα δικαιώματά μας , τη δουλειά μας, την ίδια μας τη ζωή.
Έχουμε τη δύναμη να υπερασπίσουμε το δίκιο μας.
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου ώρα 8:00μμ στο υπουργείο,
διαμαρτυρία για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε
Όλοι στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας,
για την οργάνωση του αγώνα μας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η  ΙΟΥΛΙΟΥ  ώρα 7:00 μμ
στο Ε.Κ.Θ. (Αριστοτέλους 32)


Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ