Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Ιούνη στα κεντρικά γραφεία του Μαρινόπουλου αποφάσισαν οι συνάδερφοι της Αθήνας


(σ.σ. Παρά την προκλητική αδράνεια της εργοδοτικής διοίκησης του πανελλαδικού σωματείου, οι συνάδερφοι από την Αθήνα, με τη βοήθεια του κλαδικού σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, αποφάσισαν σειρά πρωτοβουλιών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Ακολουθούν λεπτομέρειες)
Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιούνη, στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «Μαρινόπουλος» (Λ. Αλίμου 63) με αιτήματα την ενημέρωση για τις εξελίξεις στην εταιρεία και τι προτίθεται να κάνει, καθώς επίσης και την άμεση καταβολή μισθού Ιούνη και του επιδόματος αδείας.
Η απόφαση για αυτή την πρώτη αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων στο «Μαρινόπουλο» πάρθηκε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε την Κυριακή, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Την Κυριακή 26/6/2016, πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα "ενημέρωση για τις εξελίξεις στο «Μαρινόπουλο» και η απάντηση των εργαζομένων", μια πρωτοβουλία των 4 κλαδικών σωματείων εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Αττικής, ως απάντηση στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας και την ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων που βρίσκονται σε αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στην εταιρεία. Αντίστοιχα Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των κλαδικών σωματείων σε κάθε Νομό!
Η συζήτηση στη Γενική Συνέλευση της Αθήνας φανέρωσε πως υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις και συνάδελφοι που θα μπουν μπροστά για την ενημέρωση και την οργάνωση του αγώνα εναντία στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας. Τονίστηκε ότι πρέπει να γίνει ζήτημα όλου του κλάδου, αφού οι επιπτώσεις στη "Μαρινόπουλος ΑΕ" θα επηρεάσουν συνολικά τους εργαζόμενους στο εμπόριο, όπως επίσης θα επιφέρει χτυπήματα και σε εργαζόμενους άλλων κλάδων.
Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!
Δεν θα αφήσουμε τις ζωές μας να τις καθορίζουν ο "Μαρινόπουλος", οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι, δε θα γίνουμε έρμαια των πληροφοριών μέσω δημοσιευμάτων.
Οι εργαζόμενοι να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων.
Από Δευτέρα 27/6/16, το κάθε μαγαζί να γίνει κέντρο αγώνα. Με πλατιά εκστρατεία ενημέρωσης των συναδέλφων για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Καλούμε τους συναδέλφους με πνεύμα πρωτοβουλίας να συγκεντρωθούν όλοι σε κάθε κατάστημα, να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην εταιρεία και να υιοθετήσουν τα αιτήματά μας, να συμμετέχουν στα καλέσματα και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Να συγκροτήσουν Επιτροπή Αγώνα με τουλάχιστον 3 συναδέλφους ανά κατάστημα, που θα έχει την ευθύνη να επικοινωνεί με το κλαδικό σωματείο για τον καλύτερο συντονισμό και τη κοινή δράση σε περισσότερα καταστήματα. Η Επιτροπή Αγώνα να βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε συνεχή επικοινωνία με το κλαδικό σωματείο. Να επιδιώκει ενιαία στάση και δράση των συναδέλφων στο κατάστημα. Να οργανώσει την ενημέρωση της γειτονιάς, των καταναλωτών για να βρεθούν συμπαραστάτες στον αγώνα μας.
Μόνο η οργάνωσή μας μπορεί να σπάσει το φόβο!
Απαιτούμε από την εργοδοσία και την κυβέρνηση:
Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας! Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση. Να μην τολμήσει ο "Μαρινόπουλος" να οδηγήσει στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους.
Καμία καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων. Σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν καταβάλει τους μισθούς του Ιούνη την καθορισμένη ημέρα, απαντάμε άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες δεν αφήνουμε ούτε δευτερόλεπτο σε ενδεχόμενη καθυστέρηση του μισθού!
Σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο προσφυγής της εταιρείας στο άρθρο 99 ή στα άρθρα 106Α, 106Β, προσαρμόζουμε άμεσα τις διεκδικήσεις μας, διασφαλίζοντας να μπουν πρώτα οι απαιτήσεις μας απέναντι στην εταιρεία έναντι των υπολοίπων (προμηθευτών, τραπεζών κ.λπ.).
Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, τα δεδουλευμένα, όλα τα δικαιώματά μας, όλα όσα απαιτούμε! Είμαστε έτοιμοι για μεγάλο αγώνα, με όλους τους τρόπους, με πολύμορφη δραστηριότητα. Ζητάμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων!
Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς δουλειά!
Όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε κατάστημα, με οποιαδήποτε μορφή εργασιακής σχέσης να απαντήσουμε ενωμένοι! Να μην περάσει ο διαχωρισμός ανάμεσά μας, να μην περάσουν αντιλήψεις στις γραμμές μας που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση της επιχείρησης, την επιλογή κλεισίματος καταστημάτων.
Δυναμώνουμε τη δράση μας, τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες!
Συντονιζόμαστε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης σε άλλες περιοχές!


πηγή είδησης: 902.gr