Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Μαρινόπουλου στο Ν. Ηρακλείου

Φώτο από παλαιότερη κινητοποίηση στη Λότζια (Ηράκλειο Κρήτης)


Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα καταστήματα και τις αποθήκες της επιχείρησης «Μαρινόπουλος» στο Νομό Ηρακλείου καλεί όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να «πάρουν την τύχη στους στα χέρια τους», να οργανωθούν σε Επιτροπές Αγώνα σε κάθε κατάστημα και να απαιτήσουν συλλογικά τα δίκαια αιτήματά τους. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση σημειώνεται: 
«Οι εργαζόμενοι που συσπειρωνόμαστε στην Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στην επιχείρηση "Μαρινόπουλος" στο Νομό Ηρακλείου θέλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση των κινητοποιήσεών μας από αυτή που από τα διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο δείχνουν να ταυτίζεται με τη θέση των συναδέλφων μας στο Ρέθυμνο ή με τη θέση της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού μας σωματείου που προσπαθεί να κατευνάσει τις αγωνιστικές διαθέσεις.
Θεωρούμε πως η λογική της στήριξης του εργοδότη πρέπει να μείνει μακριά από τους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου. Είναι ντροπή για τον εργάτη να συμβιβάζεται με την απληρωσιά και τα ψίχουλα που πέφτουν από το πολυτελές τραπέζι των ανταγωνισμών των μεγαλοαφεντικών, που ανταγωνίζονται τα κέρδη και τα πλούτη τους. Ειδικά τώρα, που αφού θησαύρισε στις πλάτες μας, με τον κόπο και τον ιδρώτα μας, είναι έτοιμος να μας πετάξει στο δρόμο για τα δικά του συμφέροντα!
Όσο κι αν ο Μαρινόπουλος προσπαθεί, δεν μπορεί να κρύψει ότι την Παρασκευή 22/7/2016 σε τόσες πόλεις στην Ελλάδα (Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Καβάλα) οι εργαζόμενοι βρίσκονται από το πρωί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Στο πλευρό μας έχουμε εργαζόμενους και από άλλους κλάδους που στέλνουν μηνύματα αλληλεγγύης.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε κάθε κατάστημα να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να συγκροτήσουνΕπιτροπές Αγώνα! Μέσα από συζητήσεις και Γενικές Συνελεύσεις, να δώσουμε όλοι μαζί συντονισμένη αγωνιστική απάντηση, με ενιαίο συντονισμό, να οργανώσουμε μαζί, ενωμένοι το επόμενο βήμα μας. Κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές της εργοδοσίας, που θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Η απεργία είναι ενέργεια και συλλογική απόφαση που επιλέγουμε για να διασφαλίσουμε τα δίκαια αιτήματά μας! Προσπερνάμε την πλειοψηφία του επιχειρησιακού μας σωματείου που δεν παίρνει μέτρα οργάνωσης και αγωνιστικές πρωτοβουλίες φτάνοντας στο σημείο να καλεί ανοιχτά σε συμβιβασμό και σε μη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και απεργίες.
Μία επιλογή υπάρχει μπροστά μας! Να οργανωθούμε σε κάθε κατάστημα, να αγωνιστούμε ταξικά, συλλογικά, να απαιτήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας!
Όλοι οι συνάδελφοι να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε:
  • Άμεση καταβολή όλου του μισθού μας! Να αποπληρωθεί άμεσα ο μισθός του μηνός Ιουνίου που εκκρεμεί και όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας προς τους εργαζόμενους, ολοκληρωμένα και όχι τμηματικά.
  • Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας!
  • Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις!
Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν τα παραπάνω για τους 12.500 εργαζόμενους της εταιρείας».
Πηγή: 902.gr