Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Μεγάλη συμμετοχή στη σημερινή απεργία! Μαζική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη και αλλού! (ΦΩΤΟ)


Με απεργιακές κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Βέροια και Κατερίνη, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του ομίλου Μαρινόπουλου στη Βόρεια Ελλάδα, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εργαζόμενοι άλλων κλάδων και το ΠΑΜΕ.
Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα, συνεχίζει τις περιοδείες και τις συσκέψεις με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων σε όλες τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας για την οργάνωση του αγώνα και τη δημιουργία επιτροπών αγώνα του Σωματείου. Παράλληλα, πρωτοστατεί στη δημιουργία κοινού μετώπου με τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του ομίλου σε όλη την Ελλάδα και με τα κλαδικά σωματεία.
Σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων τονίζει: «Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, δεν σταματάμε σε μία απεργία, δεν μας τρομάζει το μέγεθος του Μαρινόπουλου διότι το δικό μας είναι πολλαπλάσιο όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Και σήμερα δείξαμε ότι ο μοναδικός τρόπος για να απαιτήσουμε τα δεδουλευμένα μας και τις θέσεις εργασίας είναι μαζικά, μαχητικά, μεθοδευμένα, με επιμονή και υπομονή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που δεν έκαναν ακόμη το βήμα, που δεν συντάχθηκαν με τα δικά τους συμφέροντα, να συνταχτούν μαζί μας, να δυναμώσει ακόμη πιο πολύ η φωνή των δικών μας συμφερόντων. Κάναμε ξεκάθαρο προς όλους πως οι ζωές μας δεν χωράνε σε μνημόνια και πτωχευτικούς κώδικες.
Δώσαμε απάντηση στην τρομοκρατία που εξαπέλυσε η εταιρία τις προηγούμενες μέρες για να σπάσει την απεργία. Δώσαμε απάντηση σε όλους αυτούς που μας θέλουν σιωπηλούς και φοβισμένους να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε σωτήρες και εκμεταλλευτές.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα να συνταχτούν με τα δικά τους συμφέροντα, να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας και να απαιτήσουμε:

-Καμία απώλεια θέσεων εργασίας 
-Καμία περικοπή μισθών - δικαιωμάτων
-Σταθερή εξόφληση των μισθών



Στη Θεσσαλονίκη

Από νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των εργαζομένων έξω από το κατάστημα «Μαρινόπουλος» στο Φάληρο. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έγινε στο κατάστημα «Μαρινόπουλος» στο Βαρδάρη, από όπου στη συνέχεια οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν με πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Οι εργαζόμενοι που τα τελευταία χρόνια βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια, τις περικοπές μισθών και επιδομάτων, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, τώρα βρίσκονται ένα βήμα πριν την ανεργία. Δηλώνουν οργισμένοι, γιατί η εταιρεία για την οποία δούλευαν με αυταπάρνηση τόσα χρόνια και της χάρισαν απίστευτα κέρδη, τώρα, με πρόσχημα την κρίση, ετοιμάζεται να τους λιανίσει. Όπως λένε σχεδιάζει τη νέα επίθεση, είτε με κλείσιμο καταστημάτων, είτε με απολύσεις, είτε με ατομικές συμβάσεις, είτε και με όλα αυτά μαζί.
Μιλώντας στους εργαζόμενους ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα, Ηλίας Τζιώνας, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν υποκύπτουμε στα κελεύσματα της εταιρείας για υποταγή, είμαστε εδώ υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας, βγαίνοντας μπροστά στον αγώνα. Απαιτούμε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μην αλλάξουν οι συμβάσεις, να πληρωνόμαστε στην ώρα μας γιατί παρά τις υποσχέσεις της εταιρείας, είμαστε και σήμερα απλήρωτοι.
Στέλνουμε μήνυμα συνέχισης του αγώνα προς όλους τους αποδέκτες, εργοδοσία, εργοδοτικό συνδικαλισμό, κυβέρνηση. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Με τη σημερινή μας συγκέντρωση στέλνουμε το μήνυμα ότι αυτή είναι η αρχή. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας».
Με τα πανό τους και φωνάζοντας συνθήματα, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «τα δικαιώματά σου να μην τα παραδώσεις, Μαρινόπουλε την κρίση εσύ να την πληρώσεις», διαδήλωναν.

Στην Καβάλα

Οι απεργοί πραγματοποίησαν αρχικά απεργιακή συγκέντρωση στο κατάστημα της Ιχθυόσκαλας και στη συνέχεια στο κατάστημα της Δημοτικής αγοράς. Διαδήλωσαν ενάντια στις απολύσεις και στις περικοπές προσωπικού, ενάντια στις ατομικές συμβάσεις, και απαίτησαν καμία μείωση μισθών και δικαιωμάτων, σταθερή εξόφληση των μισθών στο τέλος κάθε μήνα.





Αρχείο PDF: Δελτίο Τύπου-Ανακοίνωση της Εργατικής Συγκέντρωσης στο Βαρδάρη