Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους και τους πελάτες του Μαρινόπουλου σε όλη την Ελλάδα

Ανακοίνωση των Εργαζομένων
του Μαρινόπουλου στη Βόρεια Ελλάδα

Αγαπητοί πελάτες-εργαζόμενοι
της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας,

Εμείς οι Εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου, που τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την εργασιακή ανασφάλεια, τις περικοπές μισθών-επιδομάτων, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και άλλα πολλά, τώρα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το φάσμα της ανεργίας. Η εταιρεία στην οποία δουλεύαμε με αυταπάρνηση τόσα χρόνια και της χαρίσαμε απίστευτα κέρδη για τους μετόχους της, οι οποίοι έχουν «κάνει τα κουμάντα τους», ετοιμάζεται με το πρόσχημα της κρίσης να ρίξει το βάρος σε εμάς είτε με κλείσιμο καταστημάτων, είτε με απολύσεις, είτε με ατομικές συμβάσεις, είτε με όλα αυτά μαζί. Σύμμαχος της είναι όλη η αντεργατική νομοθεσία των τελευταίων ετών και των προσεχών μηνών που φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ξέρουμε ότι μας στηρίζετε. Το καταλαβαίνουμε με τη συγκινητική σας στάση όταν έρχεστε στα καταστήματα και μας ρωτάτε «Τι γίνεται παιδιά; Θα βρεθεί λύση;», όταν μας λέτε «Εμείς για σας ερχόμαστε να ψωνίσουμε», όταν μας παρακινείτε «Βγείτε στο δρόμο, και ‘μεις μαζί σας». Σήμερα, κάνοντας τη συμβουλή σας πράξη, απεργούμε.

Γνωρίζουμε ότι και εσείς περνάτε τα ίδια, ότι το παιδί σας απολύθηκε ότι το εγγόνι σας είναι άνεργο με τόσα πτυχία και σκέφτεται να φύγει «έξω», ότι στους γονείς και τους παππούδες σας κόψανε τη σύνταξη, ότι το παιδί σας έμεινε έξω από τον παιδικό σταθμό, ότι ο σύζυγος απολύθηκε χωρίς αποζημίωση, ότι η κόρη σας δουλεύει στην καφετέρια για 3 ευρώ την ώρα, ότι ο γιος σας κάνει ντελίβερι με το μηχανάκι χωρίς ένσημο, ότι το μικρό μαγαζάκι που είχατε έβαλε λουκέτο, ότι δίνετε κάθε χρόνο ένα σωρό λεφτά για φόρους και ΕΝΦΙΑ.

Σε τούτες τις στιγμές όλοι οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι της πόλης και όλης της χώρας, είμαστε μια γροθιά. Κινητοποιούμαστε για το ψωμί και την αξιοπρέπειά μας, για εμάς, για τα παιδιά μας.

- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
- ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ,
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
- ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ

Συμμετέχουμε στην 24ωρη Απεργία που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, την Παρασκευή 8 Ιουλίου με συγκέντρωση 10.30π.μ. στο κατάστημα του Βαρδάρη

Σωματείο Εργαζομένων
στις Επιχειρήσεις Μαρινόπουλος στη Βόρεια Ελλάδα