Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Χιλιάδες εργαζόμενοι στη συγκέντρωση της ΔΕΘ το Σάββατο 10/9 (ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν με παλμό και αγωνιστικότητα στη συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους, με κατεύθυνση τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ άλλων ήταν εκεί εμποροϋπάλληλοι από τον Καρυπίδη, το Βασιλόπουλο, το Βασίλαγα και φυσικά το Μαρινόπουλο, όπου με χαρά υποδεχτήκαμε συναδέλφους από την Καβάλα και τη Δράμα.
Εκεί ήταν οι εργαζόμενοι της Κόκα-Κόλα που δίνουν πολύχρονο αγώνα, από την ΕΛΒΟ και γενικά το χώρο του μετάλλου, οικοδόμοι, δάσκαλοι και καθηγητές, εκατοντάδες από άλλους κλάδους, καθως και μεγάλα μπλοκ μαθητικής και φοιτητικής νεολαίας.
Ήταν ένα ηχηρό χαστούκι σε κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία και Ευρωπαϊκή Ένωση που ετοιμάζονται να κάνουν κυριολεκτικά κόλαση τη ζωή των εργαζομένων αυτό το φθινόπωρο με θέσπιση ομαδικών απολύσεων, κατάργηση 13ου-14ου μισθού, μείωση του κατώτατου μισθού, απαγόρευση (ουσιαστικά) των απεργιών, γενίκευση ατομικών συμβάσεων, θεσμοθέτηση λοκ-άουτ και ανοιχτών καταστημάτων όλες τις Κυριακές.
Οι χιλιάδες εργαζόμενοι βροντοφώναξαν ΟΧΙ σε όσους θέλουν να μας γυρίσουν σε ένα εργασιακό Μεσαίωνα, με δουλειά χωρίς ωράριο, για ένα κομμάτι ψωμί και μηδαμινές συνταξιοδοτικές πιθανότητες.
Τέλος, όλοι έδωσαν ραντεβού για το "καυτό" φθινόπωρο, παραμένοντας σε αγωνιστική ετοιμότητα.