Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάδελφοι από την Αττική ζήτησαν δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

[το παρακάτω είναι δημοσιογραφικό άρθρο για την κινητοποίηση της Παρασκευής 2/9 στην Αθήνα]

Σε παρεμβάσεις με αίτημα τη δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων, προχώρησαν σήμερα Παρασκευή οιΕπιτροπές Αγώνα που έχουν δημιουργήσει εργαζόμενοι σε καταστήματα της επιχείρησης «Μαρινόπουλος». Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, με τη μισθοδοσία τους να καταβάλλεται με το σταγονόμετρο και με μεγάλες καθυστερήσεις, πρέπει καθημερινά να πηγαίνουν στη δουλειά, πληρώνοντας το αντίτιμο για το εισιτήριο, έξοδο που γίνεται δυσβάσταχτο για όλο και πιο πολλούς από αυτούς.

Ωστόσο, στις σημερινές συναντήσεις με τον ΟΑΣΑ και με το υπουργείο Μεταφορών, οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν ότι ...δεν είναι άνεργοι και επομένως δεν μπορούν να απαλλαγούν από το κόστος της καθημερινής τους μετακίνησης. Παράλληλα, έγιναν «μπαλάκι», με τον ΟΑΣΑ να τους παραπέμπει στα υπουργεία και το υπουργείο Μεταφορών να τους προτρέπει να απευθυνθούν στο υπουργείο Εργασίας.

Μάλιστα, η γενική γραμματέας του υπουργείου, Πέτυ Πέρκα, αντέταξε στο αίτημα των εργαζομένων τη δύσκολη κατάσταση στα οικονομικά των δημόσιων συγκοινωνιών, για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως είτε οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν εισιτήριο, είτε οι συγκοινωνίες αναγκαστικά θα ιδιωτικοποιηθούν.

Πηγή: 902.gr